CERCA                Directori

       Cerca avançada
PRODUCTES I SERVEIS
Notícies

Juliol de 2008
Cuina Justa i Lorca & Maria Rosa S.L: Més enllà de la relació comercial

Va començar com una clàssica relació comercial entre clients i proveïdors, i s'ha convertit en una història exemplar de fins on pot arribar la compra social ben entesa. Us presentem un cas suggerent i inspirador.

Cuina Justa és una empresa que prepara i serveix menjars per a empreses, centres, escoles i escoles bressol; gestiona cuines externes i ofereix serveis de càtering. També fa manipulat de fruites i verdures fresques per a oferir-les preparades i envasades per al consum, i prepara productes elaborats i precuinats, com croquetes, escalivada o entrepans de pa de motllo. Cuina Justa factura anualment quatre milions d'euros, compta amb un equip de 200 treballadors entre la seva seu de Sant Boi de Llobregat i les diferents cuines que gestiona, i té una particularitat que la distingeix: és un centre especial de treball impulsat per la Fundació Cassià Just, una entitat que es dedica a afavorir la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió. La meitat de la plantilla de Cuina Justa són persones amb discapacitats psíquiques o mentals.

Per dur a terme la seva activitat, des de fa més d'una dècada Cuina Justa compra fruita i verdura fresca, tallada i rentada de la marca Cutting's, que ofereix l'empresa Lorca & Maria Rosa S.L, amb seu a Mercabarna. Cutting's és un referent a Espanya en el món de l'hosteleria i la restauració pel que fa a aquests productes, anomenats de quarta gamma. Però al seu torn, Cutting's també és client de Cuina Justa, que des de fa molts anys també els submnistra productes.

Aquesta bona relació comercial ha anat a més. Amb el pas del temps, la confiança recíproca ha anat en augment, i els valors de compromís i transformació social que comparteixen totes dues empreses els han animat a tirar endavant un projecte empresarial conjunt. Des de fa un any i mig, una vintena d'empleats de Cuina Justa, entre els quals hi ha catorze persones amb discapacitats, treballen a la seu de Lorca & Maria Rosa S.L i totes dues empreses comercialitzen plegades un volum important de productes de quarta i cinquena gamma (productes precuinats envasats): el centre especial de treball aporta la seva experiència en la manipulació i elaboració d'aliments, i l'empresa líder en productes de quarta gamma hi posa la inversió, el mercat i la seva capacitat de distribució. El resultat: 300.000 euros de facturació anuals per a Cuina Justa.

El valor social afegit

"Cuina Justa demostra que hi ha empreses que tenen capacitat de respondre a la demanda del mercat amb un valor afegit social que altres no ofereixen". Ho explica Àlex Pujol, director general de la Fundació Cassià Just, l'entitat impulsora de Cuina Justa. I els fets li donen la raó: Cuina Justa és una empresa competitiva que està creixent, combinant la qualitat i la productivitat empresarial amb l'acompanyament a persones fràgils. "Els empresaris han de conèixer la nova generació d'empreses solidàries, que garanteixen la qualitat, el rigor i la capacitat de respondre amb professionalitat a la demanda del mercat. S'han de convèncer que la compra social no és flor d'un dia, sinó una manera de fer i d'entendre l'empresa".

A Cutting's, ho han viscut de primera mà. "L'aliança amb Cuina Justa ens ha fet trencar moltes barreres cap a les persones amb fragilitats, ens ha fet més sensibles i ha incrementat la implicació de tots els treballadors de l'empresa." Qui parla amb aquest entusiasme és Josep Maria Prieto, gerent de Lorca & Maria Rosa S.L. "És una experiència enriquidora en tots els sentits, en què a més d'assolir els nostres objectius empresarials hem crescut humanament".

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Menéame Enviar a Facebook