CERCA                Directori

       Cerca avançada
PRODUCTES I SERVEIS
Notícies

Maig de 2009
Des de la Casa dels Fils a confederació empresarial amb implicació social

Foment del Treball és una organització empresarial històrica, de la revolució industrial, la continuació de la Real Compañía de Hilos y Tejidos de Algodón, fundada el 1771, que es va transformar i va ampliar la seva representativitat amb les denominacions successives, i des de 1889, amb el nom actual. Aquest trosset d'història és ara part del projecte de (CompraSocial! ja que ha estat una de les darreres incorporacions. Amb la suma de Foment del Treball s'aconsegueix un doble objectiu: arribar a milers d'empreses catalanes que són clients potencials de les empreses d'economia social i que l'organització s'impliqui socialment.

Mònica Clivillé, directora de comunicació de Foment del Treball: "Des de Foment creiem necessari que existeixin programes com el (CompraSocial! de l'Obra Social de Caixa Catalunya. Aquest portal permet a les empreses, i en especial a les que treballen en aquest àmbit de l'economia, tenir una major presència, acostant-les als clients per accedir a productes de qualitat amb el valor afegit de la Responsabilitat Social Corporativa."

Foment del Treball compta amb una comissió interna d'experts dedicada a la responsabilitat empresarial i col·labora amb diverses entitats, fundacions i organitzacions sense ànim de lucre. Són iniciatives emmarcades en l'àmbit de la reinserció social de persones en risc d'exclusió, en l'ajut als emprenedors al continent africà, la integració de la immigració, etc.

Pel què fa a la seva actuació anti-crisi, Foment del Treball ha presentat un seguit de mesures entre les quals destaquen la necessitat d'un compromís explícit de les administracions públiques. Cal que aquestes injectin líquid amb el pagament puntual als seus proveïdors per a què puguin invertir en d'altres activitats. També han demanat una fiscalitat més favorable i competitiva a Europa o la necessitat d'una reforma del mercat laboral que en faciliti l'entrada i la sortida, entre d'altres.

Les finalitats de l'organització són contribuir al progrés econòmic i social de Catalunya, a través del suport a les empreses i els territoris, representar els sectors productius, així com promoure i coordinar les actuacions de les organitzacions afiliades en benefici de les empreses i col·laborar amb altres organitzacions empresarials.

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Menéame Enviar a Facebook