CERCA                Directori

       Cerca avançada
PRODUCTES I SERVEIS
Notícies

Maig de 2009
Anem a pams: organització per etapes de la vida de l'usuari

L'organització per etapes de la vida dels seus usuaris, que són persones discapacitades intel·lectualment, fa que APPS ofereixi des d'atenció precoç fins a atenció residencial. La Federació catalana pro persones amb discapacitat intel·lectual (APPS ) estructura les seves 260 entitats sòcies en funció dels serveis, com són els centres de lleure, d'atenció especial, ocupacional, d'atenció precoç, escoles o CETs (centres especials de treball).

Amb més de 36 anys oficials d'història la lluita segueix sent la mateixa: la defensa dels drets de les persones discapacitades intel·lectualment i la millora de la seva qualitat de vida a través de la visibilització del col·lectiu i el suport integral a la família de l'usuari. APPS dóna atenció a 25.000 famílies, a través de la feina dels més de 4.000 professionals que ho fan possible cada dia.

Tot i englobar programes molt variats en territori català com Grups de Suport Familiar, Padiva (per als qui tenen dificultats visuals o ceguesa afegides), Accepta (amb mesures penals a Brians o Quatre Camins), Immigrants discapacitats, Programa d'habitatge, Adults Sols (per incrementar l'autonomia personal), entre d'altres, APPS arriba a abraçar la cooperació internacional amb un projecte a Nicaragua pel seu col·lectiu.

Darrerament APPS ha fet públic un estudi Sèneca el qual se centra en l'envelliment de les persones amb discapacitat intel·lectual i el sobreesforç econòmic de les famílies amb un membre amb discapacitat. Un altre repte és la crisi dels Centres Especials de Treball, que compten amb un suport insuficient per part de les administracions públiques i amb la necessitat de trobar activitats alternatives a les manufactures actuals.

El director general de la Federació APPS, Xavier Masllorens explica els motius pels quals han apostat pel (CompraSocial! ja que han considerat el portal "un aparador de primer nivell per donar a conèixer els serveis i productes que realitzen els prop de 70 centres especials de treball federats." A més creu que APPS aporta "l'experiència, serveis i producció en diferents sectors, per facilitar a les empreses la possibilitat de complir amb la LISMI i aprofundir en els seus projectes de Responsabilitat Social Corporativa, a través de la contractació".

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Menéame Enviar a Facebook