CERCA                Directori

       Cerca avançada
PRODUCTES I SERVEIS
Notícies

Maig de 2009
Ammfeina: El treball com a eina de normalització

El treball és l'eina de normalització sociolaboral per la qual aposta l'Agrupació Catalana d'Entitats per a la inserció laboral de persones amb malaltia mental (AMMFEINA), integrada, actualment, per una vintena d'entitats no lucratives d'arreu de Catalunya que treballen per la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorns mentals, mitjançant la seva inclusió sociolaboral. El treball és, en la nostra societat, un dels canals de més reconeixement social per a la millora de les condicions de vida de les persones amb trastorn mental.

En referència a les persones amb trastorn mental, el passat 2008, a les Entitats agrupades a AMMFEINA hi treballaven 640 persones contractades en els 16 Centres Especials de Treball de què disposen, se'n capacitaven 600 en les 400 places disponibles als 15 serveis prelaborals que gestionen i en participaven 150 en programes d'intermediació i inclusió laboral a l'empresa ordinària. Tanmateix AMMFEINA disposa d'un Servei d'Orientació Laboral Especialitzat (SOLE) en el qual es va atendre la demanda d'orientació laboral de més de 300 persones de tot Catalunya.

El President de l'organització, Àngel Longan, considera que sumar-se al projecte (CompraSocial! està en consonància amb els propòsits i finalitats de l'Entitat, ja que "fomenta la compra responsable a través dels centres especials de treball i empreses d'inserció associades així com la Responsabilitat Social Corporativa i el compliment de les clàusules socials de la contractació pública i del compromís de reserva de compra social".

El propòsit principal d'AMMFEINA és clar i unívoc: facilitar a les persones amb trastorn mental l'accés, el manteniment i la promoció sociolaboral entenent el treball com una activitat productiva, digna per a la persona, suficient i adequada en qualitat i quantitat, que es realitza amb seguretat, respecta els drets laborals, proporciona uns ingressos adequats, facilita la protecció social i es basa en la participació de tots els agents implicats Tanmateix les entitats membres es vinculen i comparteixen actuacions per tal de consensuar postures i codis ètics comuns. L'organització fa el paper d'interlocutor amb l'administració pública i dona tot tipus de suport en la gestió de les entitats membres.

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Menéame Enviar a Facebook