CERCA                Directori

       Cerca avançada
PRODUCTES I SERVEIS
Notícies

Octubre de 2009
El Congrés Treball i Ciutadania utilitza CompraSocial com a directori de proveïdors

Els dies 14 i 15 de juliol, l'auditori ONCE de Barcelona va acollir el Congrés de Treball i Ciutadania, que es va desenvolupar sota el lema "Per la igualtat d'oportunitats!".

Durant dos dies les Entitats Catalanes d'Acció Social, ECAS, van ser el centre de la reflexió sobre els nous models de pobresa i marginalitat que planteja actualment la situació econòmica. El Congrés Treball i Ciutadania va comptar amb nombrosos experts (Robert Castel, Saül Karzs, Joan Majó...) i personalitats polítiques, com la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, i la consellera de Treball, Mar Serna, que li van donar suport.

El Congrés es va centrar sobre la base més pràctica del treball com a eina contra la pobresa, ja que tot i que treballar és encara imprescindible no és garantia d'inclusió, i encara més en aquesta època de canvi del mercat de treball. També es va abordar des del vessant sociològic la temàtica del treball com a eina d'integració i es va analitzar la funció dels poders públics en la lluita per la plena ocupació. Les conclusions del Congrés van recollir la idea que el treball contribueix a la cohesió social i l'accés a la ciutadania, que la crisi econòmica ha destruït ocupació i que els seus efectes són la fractura social. Per això els poders públics i les entitats sense afany de lucre es van comprometre a millorar l'ocupació, la productivitat i la cohesió social.

Aquest Congrés Treball i Ciutadania va esdevenir un excel·lent espai de reflexió i de trobada dels diferents agents que es troben implicats en tot allò que fa referència als processos d'inserció sociolaboral dels col·lectius en risc d'exclusió social, i fruit d'aquesta reflexió els responsables de l'esdeveniment van voler organitzar-lo triant proveïdors d'economia social escollits a través del portal CompraSocial.

Els principals proveïdors del Congrés van ser els següents: ACIDH Fitxa de l'organització a (CompraSocial!, per al càtering; la Fundació Secretariado Gitano, empresa d'inserció, es va fer càrrec de les hostesses; la Fundació Privada Proa Fitxa de l'organització a (CompraSocial!, de la manipulació de les bosses; els regals als ponents els va gestionar L'Olivera Fitxa de l'organització a (CompraSocial!, i l'auditori el va cedir gratuïtament l'ONCE. A més, l'edició i la publicació del llibre que de ha recollir les conclusions del Congrés també és farà sol·licitant ofertes a les entitats adherides al portal CompraSocial.

Malgrat la voluntat d'abastir-se de proveïdors d'economia social, se'n va haver de contractar de fora del tercer sector, ja que no es van trobar empreses d'economia social que oferissin els serveis requerits, fet que demostra que encara hi ha vetes de mercat per desenvolupar dins el segment de l'economia social.

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Menéame Enviar a Facebook