CERCA                Directori

       Cerca avançada
PRODUCTES I SERVEIS
Notícies

Novembre de 2008
La Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament i la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, dos nous aliats de CompraSocial

Des d'aquesta tardor, el programa CompraSocial té dos nous i importants aliats estratègics per a la seva difusió i promoció. Dues de les plataformes d'entitats més representatives del teixit associatiu català s'han compromès a col·laborar per incrementar l'abast i l'impacte de les empreses socials catalanes.

La Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament (FCONGD) està integrada per 87 entitats i té com a finalitat facilitar i potenciar la transparència, l'ètica i la qualitat de les ONG catalanes per al desenvolupament, així com impulsar una cooperació transformadora que afavoreixi la justícia social i l'equitat arreu. S'ha aliat amb Compra Social perquè "els valors que promou són els mateixos que defensem des de les ONG de cooperació", explica Eduard Ibáñez, president de la FCONGD. "Compartim l'objectiu que les persones puguin viure amb dignitat, i amb el suport a aquest programa esperem que totes les entitats de cooperació federades s'impliquin cada cop més amb la compra social. Algunes ja ho fan, però el compromís és desigual."

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya integra 26 federacions d'entitats amb més de 3.000 organitzacions no lucratives catalanes que lluiten per la participació, la ciutadania i la conquesta dels drets socials amb l'objectiu de millorar el benestar de les persones i aconseguir-ne la plena inclusió social. Toni Codina, director general de la Taula, confia que l'aliança amb Compra Social tindrà un efecte multiplicador en la difusió del projecte. "Moltes de les entitats que formen part de la Taula ja donen exemple dels valors que defensen amb l'actitud, també en l'àmbit del consum. Per la Taula, la compra social és un objectiu prioritari. Fa anys que actuem per fer més competitives les entitats socials i treballem perquè les administracions públiques i les empreses privades les tinguin en compte a l'hora de cobrir les seves demandes de productes i serveis. Encara hi ha molt camí per fer perquè tothom aprengui a valorar-les com s'ho mereixen".

Com a flamants aliats estratègics del programa CompraSocial, tant la Taula com la FCONGD reconeixen Compra Social com a eina que treballa per la inclusió social i es comprometen a dur a terme diverses accions de difusió del projecte per fer més accessibles els productes i serveis que ofereixen les empreses socials. Aquest acord d'aliança s'ha formalitzat en sengles convenis amb l'Obra Social de Caixa Catalunya, responsable i impulsora de la iniciativa.

Àngel Font, director d'Inclusió Social de l'Obra Social Caixa Catalunya, qualifica el suport d'aquestes dues plataformes de "necessari per avançar en la difusió d'una cultura del consum més responsable i compromesa amb els col·lectius més desfavorits". Àngel Font afegeix: "La solidaritat també es pot manifestar en la tria dels proveïdors de productes i serveis que fem, i aquest és un dels trets essencials que defineix la compra social. La credibilitat i el compromís dels nostres aliats estratègics els atorga un paper clau en la difusió d'aquesta idea entre la societat.

Tu també et pots aliar amb Compra Social!

Les empreses socials catalanes ofereixen tota mena de productes i serveis de qualitat amb el valor afegit que tenen com a objectiu prioritari la inclusió social de persones amb dificultats. Per donar a conèixer aquestes empreses i facilitar-hi l'accés, Compra Social ofereix un directori i cercador que inclou, ara com ara, més de 200 empreses socials i prop de 250 categories de productes i serveis diferents.

Però les empreses socials catalanes encara són unes grans desconegudes per a molts. És per això que Compra Social cerca aliats estratègics que participin en la difusió i la millora d'aquest innovador projecte destinat a incrementar l'abast i impacte de les empreses socials. L'Obra Social de Caixa Catalunya convida totes aquelles institucions, xarxes i associacions socials, empresarials i de l'administració pública de Catalunya amb voluntat de compromís, que comparteixin el pensament i els valors associats a Compra Social, a esdevenir un aliat formal del projecte. Per enfortir-lo, per donar-lo a conèixer i per incrementar l'impacte de les empreses socials. En definitiva, per afavorir la millora de les condicions de vida de milers de persones en situació o risc d'exclusió social.

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Menéame Enviar a Facebook