CERCA                Directori

       Cerca avançada
PRODUCTES I SERVEIS
Notícies

Novembre de 2008
Un regal de molt bon gust: Oli i vi amb empremta social

Fa vuit anys que la cooperativa L'Olivera ofereix lots de Nadal. Enguany en prepara 5000 i Caixa Catalunya compartirà amb altres empreses i entitats amb bon gust i sensibilitat social la satisfacció d'oferir regals amb un significat que no deixarà indiferents els destinataris

L'Olivera és una cooperativa d'iniciativa social que elabora vi blanc, cava, oli i olives a la Vall del Corb, a l'Urgell, un territori aspre però fecund. Com l'arbre que li dóna el nom, L'Olivera ha tingut un creixement moderat però consolidat des del seu naixement, el 1974. Va per la vintena collita, compta amb un equip de més de 30 persones, més de la meitat tenen alguna discapacitat psíquica o mental i la facturació anual ronda el milió d'euros. L'any 2003 es va crear la Fundació L'Olivera, per donar suport a les activitats socials de la cooperativa. Entre altres projectes, la fundació ha construït una llar amb 16 places per a persones amb discapacitat que funciona des del 2005, i ha participat en la creació d'un celler de vi dolç i vi negre que l'any vinent elaborarà la primera collita i esdevindrà una oportunitat de treball de set persones més.

Des de L'Olivera, fa vuit anys van començar a fer lots de Nadal, i de 200 comandes n'han passat a 5000 de tot el món. "Els nostres clients valoren tant la qualitat del producte com el seu significat social", explica Jordi Segarra, responsable comercial de la cooperativa. "Amb la seva compra contribueixen a la dedicació professional de persones amb dificultats especials a un projecte agrícola que a més a més està reactivant una zona que estava quedant despoblada." Enguany, la proposta de L'Olivera per a aquest Nadal forma part del catàleg de regals d'empresa i de lots del portal CompraSocial.

Un dels clients que aposta per L'Olivera és Caixa Catalunya, que des del seu compromís amb la inclusió dels col·lectius més desafavorits dóna suport al treball d'aquesta cooperativa a través del programa Capital d'Inclusió de l'Obra Social. En el marc d'aquest programa, Caixa Catalunya ha col·laborat en la creació de 450 llocs de treballs per a persones dels col·lectius més desafavorits, mitjançant una inversió de 3,5 milions d'euros. "Aquesta feina conjunta ens ha permès conèixer, a banda de l'objectiu social d'aquestes empreses, l'elevada qualitat i innovació dels seus productes. Tot plegat ens va fer decidir, l'any passat, a utilitzar productes de la cooperativa L'Olivera per a realitzar regals institucionals", explica Cristina Langarika, Directora de Comunicació i Imatge Corporativa de Caixa Catalunya. "L'experiència ha estat tan satisfactòria que enguany tornem a repetir i esperem continuar comptant amb aquestes empreses com a sòcies i proveïdores durant molts anys."

Caixa Catalunya, ha fet una comanda a L'Olivera de 130 cistelles que inclouen dues ampolles de vi i una d'oli. Amb la targeta que explicarà l'origen d'aquest obsequi, convidarà els destinataris a gaudir amb sensibilitat del bon gust i de l'empremta social d'aquest producte.

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Menéame Enviar a Facebook