CERCA                Directori

       Cerca avançada
PRODUCTES I SERVEIS
Notícies

Novembre de 2008
Teixint inclusió social

Teixidors és una empresa singular, que ha recuperat l'ofici de teixir amb una finalitat social. Encara que sempre ha preferit vendre la qualitat dels seus productes, únics i especials, i no utilitza mai l'argument social com a instrument de màrqueting, hi ha qui els tria precisament per això. O també per això. Com BCP Consulting Group, una empresa que ha optat per la CompraSocial.

Mantes, coixins, cobrellits, cortines, estores, tovalloles, xals, bufandes, fulards... Teixidors és una empresa singular amb seu a Terrassa que es caracteritza per la gran qualitat dels productes que elabora artesanalment amb materials nobles, fent servir tècniques tradicionals i respectuoses amb el medi. Els impulsors d'aquest projecte van començar de zero: després de construir els primers telers de fusta (ara en tenen vint-i-dos) i de recuperar maquinària del segle passat, van començar a formar artesans en l'ofici de teixir, van crear els seus productes i van desenvolupar una estructura comercial que ja fa vint-i-cinc anys que funciona. Els nombrosos reconeixements que ha rebut aquesta empresa (dos cops el premi internacional de disseny Expohogar, premi a la Qualitat del Departament d'Indústria, premi Cambra a la Sostenibilitat) donen fe de la trajectòria d'aquesta iniciativa. El més recent i important, sens dubte, és el Premio Nacional de Artesanía 2008, que van rebre a Madrid el mes d'octubre passat. "Aquest premi que lliura la Fundación Española para la Innovación de la Artesanía és el màxim al qual podíem aspirar; suposa un reconeixement de gran importància a la qualitat dels nostres productes", explica amb satisfacció Joan Ruiz, gerent de Teixidors.

Amb aquest historial d'exquisidesa i qualitat, no és estrany que BCP Consulting Group s'hi fixés. Però no els va triar per casualitat. Tal com explica David Galve, Business Unit Manager, una de les línies de negoci d'aquesta empresa de serveis per a les persones consisteix a oferir als clients la possibilitat de fer regals socialment responsables. I els delicats productes que elabora Teixidors provenen del laboriós treball d'un equip de trenta-un artesans amb dificultats d'aprenentatge i dotze persones de suport. Cada peça que surt del taller de Teixidors no es caracteritza només per la bona qualitat, sinó també pels beneficis terapèutics que l'art de teixir-la aporta als seus autors, alhora que esdevé el fruit d'un ofici digne i remunerat per a persones que altrament tindrien més dificultats que la majoria per trobar un lloc de treball adequat.


BCP Consulting Group, que treballa juntament amb Xelmon SL, va rebre aquesta tardor l'encàrrec d'EMS Ship Supply, una divisió de la important naviliera noruega Grup Eitzen, d'organitzar un esdeveniment per celebrar els 125 anys de la companyia amb els seus empleats. Una de les partides d'aquesta festa d'aniversari estava destinada a un obsequi corporatiu per a més de 400 treballadors. Havia de ser especial, valuós, original. I tenir un valor social afegit. Xelmon va proposar bufandes de llana i xals de seda i lli de Teixidors semblants als que hi ha al catàleg de regals d'empresa i lots de Nadal del portal CompraSocial. Els seus clients van quedar tan impressionats per la singularitat de l'obsequi que Nina Eitzen, Corporate Social Responsability, va voler visitar el taller de Terrassa, i conèixer de primera mà aquesta empresa tan especial.

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Menéame Enviar a Facebook