CERCA                Directori

       Cerca avançada
PRODUCTES I SERVEIS
Notícies

Abril de 2009
Congrés 100% economia social

Un congrés pot fer-se amb economia social i l'exemple l'ha posat enguany el 2n Congrés del Tercer Sector Social de Catalunya, ja que la contractació dels proveïdors va ser en el propi sector.

Tot això ha estat possible perquè la junta directiva de l'organització del congrés, la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, va aprovar una resolució el 21 de febrer de l'any passat, on es comprometia a prioritzar proveïdors socials en qualsevol contractació de serveis externs.

Els principals proveïdors del congrés van ser els següents: Futur Just Empresa d'Inserció, SL Fitxa de l'organització a (CompraSocial!, pel catering; Icària, Iniciatives Socials, SAL Fitxa de l'organització a (CompraSocial!, per la impressió de programa i pre-programa, bosses, bolígrafs i plafons de l'àgora; Ampans Fitxa de l'organització a (CompraSocial!, per la impressió de la memòria i el tríptic; Fundació Esclerosi Múltiple Fitxa de l'organització a (CompraSocial!, pel call-center (van ser trucades 3.210 entitats); Fundació Privada Proa Fitxa de l'organització a (CompraSocial!, per la manipulació de les bosses; FESOCA, per la interpretació (llenguatge de signes); i ACAPPS, per la subtitulació (transcripció en pantalla).

Malgrat tot es va haver de contractar quatre proveïdors de fora del tercer sector ja que no es van trobar empreses d'economia social que oferissin els serveis necessitats, fet que demostra que encara hi ha nínxols de mercat a desenvolupar dins l'economia social.

La darrera tardor (CompraSocial! va incorporar la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya com a aliat estratègic, amb les seves 25 federacions integrants que engloben més de 3.000 organitzacions no lucratives catalanes.

Segons la Taula, el tercer sector social de Catalunya està en continu creixement i actualment engloba 7.500 entitats, 250.000 voluntaris i 100.000 persones contractades que ofereixen assistència a més d'un milió de persones i representa el 2,8 % del PIB català. El congrés, celebrat el 26 i 27 de març, va comptar amb més de 1.300 participants i 200 ponències i va reflexionar sobre l'atenció a les persones d'una forma participativa. La trobada, a més, va comptar amb una mostra d'entitats socials.

Enviar a Delicious Enviar a Digg Enviar a La Tafanera Enviar a Menéame Enviar a Facebook